Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Δε νιού μπιγκ Μπαμ θίορι

Αυτό πάντως που οι του "μεταρρυθμιστικού" αγωνιούν κι εκνευρίζονται για τη διαφαινόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας πραγματικά με ξεπερνάει.
Δηλαδή τί περίμεναν; Να έχουν αυτοδυναμία οι ίδιοι; Όχι, μερτικό στην εξουσία περίμεναν.
Και το άλλο που οι "δημοκρατικώς συμπαραταχθέντες" τα 'χουν βάψει μαύρα επειδή η Γεννηματά ακούει "φωνές" που τις λένε να κρατάει ίσες αποστάσεις με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κι αυτό με ξεπερνάει.
Δηλαδή τί θέλουν; Να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και να χαϊδεύει τη ΝΔ; Ναι, για κείνο το μερτικό που λέγαμε...
Kαι τούτο επίσης με ξεπερνάει που δεν παραδειγματίζονται από τον κατακερματισμό, τη φαγωμάρα, το ξεκατίνιασμα και τα αλληλοκαρφώματα της αριστεράς ή/και της "αριστεράς" της έσω- αλλά και της (ωσονούπω κάποια, προς τον παρόν και ες αεί ελπίζω κάποια άλλη) εξωκοινοβουλευτικής. Αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση ότι μάλλον θέλουν να μας πούν πως είναι κι αυτοί "αριστεροί"-λέμε-τώρα τύπου να μωρέ είμαστε κι εμείς εδώ, καλύτεροι είναι οι ορίτζιναλ μούφα αριστεροί (είτε έσω- είτε έξω-);
Με παρακολουθείτε ή μόνη μου μιλάω;

Όπως και να 'χει παμ' παρακάτω...
Τώρα θα μου πείτε τί με κόφτει εμένανε κι από πίτα που δεν τρώω τί με μέλλει κι αν καεί.
Δεν με κόφτει αλλά ως ..."βενιζελικιά" με εντελώς αρνητικό πρόσημο και πολλά πολλά "αντί" μπροστά, ξέρω πολύ καλά πως όπου αγωνία κι εκνευρισμός του "μεταρρυθμιστικού" βλέπε "Βενιζέλος".
Η πίτα που δεν τρώω και που έχει ήδη καεί φωνάζει κι αυτή από μακριά "Βενιζέλος".
Ο ΓΑΠ επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ και μαθαίνω πως στόχος είναι να εκλεγεί ακόμη κι αν είναι ο μόνος που θα εκλεγεί. Από την άλλη το Φλωριδοραγκουσοδιαμαντοπουλέικο ετοιμάζει το μαγαζάκι του όχι γιατί ελπίζει σε κάτι από μόνο του αλλά για να μην επανακάμψουν στο ΠΑΣΟΚ σκορποχώρι παρά ως οργανωμένη συνιστώσα και αυτοί. Ουπς! Συνιστώσα είπα... Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παραπέρα; Πού είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ; Δυστυχώς είναι παντού γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, είναι είδος υπό αέναη άνθιση δυστυχώς. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο "παλιό" ΠΑΣΟΚ ή το παλιοΠΑΣΟΚ άρχισε να του μοιάζει μήπως και κάποια στιγμή αρχίσει να παίρνει τα πάνω του; Μήπως νομίζει πως οι συνιστώσες οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Μήπως θεωρούν πως κι εδώ έχει εφαρμογή ο ποιητής "αν αποσυνθέσεις τον ΣΥΡΙΖΑ θα δεις να σου απομένουν οι συνιστώσες του. Ε με τέτοιες προσπαθείς να ξαναφτιάξεις το ΠΑΣΟΚ"; Αν νομίζουν πάντως κάτι τέτοιο κάνουν τεράστιο λάθος γιατί εκείνοι είναι που τον οδήγησαν στην εξουσία. Τον έσπρωξαν καλύτερα. Γαμιώντας τον πήγαν λέμε, αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί μην τα επαναλαμβάνουμε.
Εμένα όμως άλλο με απασχολεί.
Γιατί κόπτονται για την επερχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ; Γιατί αγχώνονται για την πολυδιάσπαση του λεγόμενου "κεντροαριστερού χώρου" που δεν οδηγεί με τίποτα σε μια πραγματική συμπαράταξη; Καταρχήν ποιοί κόπτονται; Γνώμη μου είναι πως έχει φέρει τεράστιο εκνευρισμό στους κόλπους των Βενιζελικών η επαναφορά ΓΑΠ στην πρώτη γραμμή. Γιατί αυτό σημαίνει πως ο Βενιζέλος περνάει σε εντελώς δευτερεύουσα ή και τριτεύουσα θέση. Γιατί σημαίνει πως ο Βενιζέλος αποτελεί τεράστιο βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά το γνωρίζει αυτό.
Οι βενιζελικοί κύκλοι λοιπόν αγωνιούν επειδή - νομίζουν - εξαιτίας της πολυδιάσπασης και της αναστάτωσης λόγω της επαναφοράς ΓΑΠ θα πάρει η ΝΔ αυτοδυναμία και δεν θα έχει πια ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, το όποιο ΠΑΣΟΚ κι έτσι πάπαλα τα οφίτσια. Βέβαια αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι θέλουν τη συνεργασία για να ελέγχουν τη ΝΔ. Bullshit γιατί τώρα πια ξέρουμε πόσο απάτη είναι αυτό γιατί τώρα πια ξέρουμε πως κι όταν ακόμη πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς ο πραγματικός "άρχων" της χώρας ήταν ο Βενιζέλος.
Τώρα λοιπόν δεν θέλουν πια τον Βενιζέλο επέλεξαν τον ΓΑΠ μάλλον ως πιο ελεγχόμενο πιόνι στη σκακιέρα που ναι μεν υπάρχει στημένη όμως ακόμη δεν μπορώ να διακρίνω με βεβαιότητα τους παίκτες που θα κονταροχτυπηθούν πάνω της.
Διαβάζω από εδώ κι από εκεί, σε βενιζελικούς κύκλους πάντα, ότι η παράταξη που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία (τη ΝΔ εννοούν γιατί οι ίδιοι είναι αθώες περιστερές) οδεύει ολοταχώς και ενωμένη στην αυτοδυναμία τη στιγμή που η δική τους παράταξη σπαράσσεται. Και ξαφνικά οι βενιζελικοί κύκλοι έπαυσαν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαίως θα μου πείτε αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Τελείωσε αλλά δεν ξόφλησε απλώς πέρασε και αυτός τα χρέη τα οποία προστέθηκαν στα χρέη των προηγούμενων επάνω στις πλάτες μας. Αλλά ας πρόσεχαν κι οι πλάτες μας που πίστεψαν πως το κόμμα του "μπαίνει δε μπαίνει στη βουλή" θα ενδιαφερόταν ποτέ να αποκτήσει επίγνωση έστω του καθήκοντος που ανελάμβανε. Που θεώρησαν πως ένα κόμμα που έμοιαζε περισσότερο με φιλολογικό, φιλοσοφικό όμιλο, με μερικές παρέες που προβληματίζονταν κι αεροβατούσαν πότε από εδώ και πότε από εκεί, χωρίς συνοχή, ορίζοντα και συγκρότηση στη σκέψη τους θα ήταν ποτέ δυνατό να σηκώσει το τιτανοτεράστιο βάρος της αναδιάρθρωσης της χώρας και της προοπτικής έστω πορείας προς την έξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Στο δια ταύτα:
Ξαφνικά θυμήθηκαν την κακή ΝΔ όχι επειδή πιστεύουν πως πράγματι είναι "κακή" αφού όταν συνεργάζονταν μια χαρά οδηγώντας τη χώρα και τον λαό της στον γκρεμό τίποτε κακό δεν της έβρισκαν, κιχ δεν είχε ακουστεί, ένα "φτάνει", ένα "φύγετε", ένα "παραιτηθείτε", ένας "σανός"... κάτι βρε αδελφέ που να δείχνει πως κατανοούσαν την κατάσταση.
Όχι. Τώρα που κανείς δεν θα τους δίνει σημασία, τώρα που κανείς δεν τους χρειάζεται, τώρα που η ΝΔ θα κυβερνάει για χρόνια μόνη της (τουλάχιστον θα είναι ο εθχρός του λαού που πάντα ξέραμε και πάντα "εμπιστευόμαστε" γιατί πώς να ξαναεμπιστευτείς κάποιον εχθρό που δεν γνωρίζεις;) τώρα θυμήθηκαν να αγανακτίσουν για την παράταξη που μας οδήγησε στα μνημόνια. Όχι πως αυτό είναι ψέμα δηλαδή αλλά δεν μας οδήγησε μόνη της.
    
Δεν ξέρω πόσο δυνατά θ' ακουστεί το μπαμ του Βενιζέλου αλλά όσο δυνατά κι αν ακουστεί δεν θα είναι τίποτε περισσότερο απ' αυτό που ήταν πάντα ο Βενιζέλος: θόρυβος.





 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου