Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πώς να συνταχθείς μαζί τους; (new edition)


"Παραιτηθείτε" λέει ο άλλος...
Εντάξει να παραιτηθούν... εγώ μαζί σου, αλλά μετά; Τί ποιός γιατί;

Κάτσε να καταλάβω τώρα εγώ... γιατί δεν τα πιάνω και με την πρώτη...
Ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης εκείνοι που το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν φάει τα λυσσιακά τους "φέρτε μια συμφωνία, φέρτε ακόμη και μια κακή συμφωνία, αλλά φέρτε μια συμφωνία goddammit!"
Και ζητάνε τη δική μου τη συμμετοχή και τη δική σου και του άλλου, όσων τελοσπάντων είμαστε παρμένοι μ' αυτήν την κυβέρνηση που με το δίκιο μας πιστεύουμε πως είναι από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να συμβούν σε αυτήν την έρμη χώρα (και τους κατοίκους της).
Ένα όμως από τα χειρότερα, όχι το χειρότερο. Γιατί το χειρότερο, κανείς δεν το ξέρει και κανείς δεν το φαντάζεται.
Παραιτηθείτε λοιπόν, χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα και χωρίς συνδικάτα, ισχυρίζονται. Πολίτες μόνο, λένε. 
Πολίτες θα κυβερνήσουν τον τόπο σε περίπτωση - λέμε τώρα - παραίτησης; Ρε σεις τα πιστεύετε αυτά; Γιατί αν τα πιστεύετε είστε ηλίθιοι, αν δεν τα πιστεύετε μας δουλεύετε.
Γιατί ποιός στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος θα πιστέψει πως αυτοί οι διοργανωτές, οι συγκεκριμένοι διοργανωτές, ονόματα δε λέμε, είναι αχρωμάτιστοι, ακομμάτιστοι, ασυνδικάλιστοι;
Άρα αν θεωρεί κάποιος τον εαυτό του νοήμονα δεν είναι παρά ένας ψεύτης ακόμα.
Αφού αυτοί που διοργανώνουν τη συγκέντρωση και σε καλούν, κι εσύ θα πας και δικαίωμά σου είναι και καλά θα κάνεις, ανήκουν σε συγκεκριμένα χρώματα, κόμματα κι αρώματα. Δυσώδη.
Ανήκουν όμως και σε πολύ συγκεκριμένα think tank και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και έχουν πολύ συγκεκριμένο target group. Εσένα.
    
Για να γυρίσουμε λίγο πίσω στο χρόνο...
Ποιός έχει ξεχάσει όλους τους οπίνιον μέικερ που προπαγάνδιζαν με τόση μανία το "μενουμευρώπη" λες και τους απείλησε κανείς πως "δενθαμενανευρώπη"; 
Ή πως αν τα αφεντικά "δενθελανεναμεινουμευρώπη" εμείς σε πείσμα τους θα μέναμε τελικά επειδή ένα τσούρμο πολίτες στύλωσαν τα πόδια κάτω φωνάζοντας "ζε σέλω ζε σέλω ζε σέλω να φυγωαποευρώπη".
Πάτε καλά;
Όχι μάλλον, ε; 
Ποιός έχει ξεχάσει πως όταν ετίθετο το θέμα το περί Ευρώπης, εσείς λέγατε πως βασική προϋπόθεση είναι να γίνει μια συμφωνία;
Φέρτε μια συμφωνία, λέγατε.
Ε ωραία λοιπόν, την έφερε, την ψηφίσανε, τί θέτε τώρα;
Φυσικά όλοι μούγκα πως στα παπάρια σας η Ευρώπη, το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η παραμονή στο ευρώ. Δηλαδή σε ένα νόμισμα που καμιά ιδεολογία δεν φέρει και καμία "αξία" δεν έχει παρά μόνο αν κι εφόσον κάνει σωστά τη δουλειά του. Την κάνει;
Εκ των προτέρων δηλώνω πως πλέον δεν ξέρω γιατί έχω χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια όχι με όσα έχουν γίνει ως τώρα αλλά με όσα υποθέτω εντρόμως πως θα γίνουν στο μέλλον.

Φοβάσαι λοιπόν φίλε μου... Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Φοβάσαι κι εκλιπαρείς "κάντε κάτι για να μην αλλάξει το συγκεκριμένο status quo", για να την πετάξω και τη λατινικούρα μου.
Μαζί σου και σε αυτό, δε λέω, αλλά όταν ζητάς πάση θυσία παραμονή στο ευρώ - κι ας μη μείνουμε Ευρώπη, ας μείνουμε ακόμη και Ουγκάντα (ας με συγχωρήσει το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, γιατί χώρα δεν το λες) - τώρα πλέον το 'καψες το δικαίωμά σου να ζητάς οτιδήποτε.
Όχι πως δεν έχεις δικαίωμα ν' αλλάξεις γνώμη. Και βέβαια το έχεις. Αλλά να το πεις. Άλλαξα γνώμη. 
Επίσης να σου πω την αμαρτία μου "Παραιτηθείτε" σκέτο δε λέει τίποτε. 
Πες παραιτηθείτε για να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία, να το καταλάβω...
Πες παραιτηθείτε για να συγκυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, να το καταλάβω και αυτό...
Πες παραιτηθείτε για να κυβερνήσουν όλοι μαζί οι υπόλοιποι. Κι αυτό θα το καταλάβω.
Αλλά πες κάτι. Κάτι. Όχι ένα σκέτο παραιτηθείτε.
Να απαιτείς αλλά να μην θέλεις ή να μην μπορείς να προτείνεις κάτι άλλο;
Δε "λέει"...
Κι εντάξει, εσύ δεν το λες αλλά εγώ το καταλαβαίνω. Θέλεις να ξανακυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία. Αλλά κι εσύ που ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία θέλεις να ξανακυβερνήσει, μη με δουλεύεις τώρα πως ελπίζεις στο ελάχιστο να πάρει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - γιατί περί αυτού πρόκειται, εκλογές ζητάς, πες το όμως δεν είναι ντροπή - πάνω από 6-7%.
Κι εντάξει, μαζί σου και σ' αυτό, λέμε τώρα, να ξανακυβερνήσουν. Αλλά γιατί;
Ούτε και σ' αυτό έχεις εσύ απάντηση. Μην αυτοπαραμυθιάζεσαι. Δεν έχεις.
Ούτε αυτοί έχουν απάντηση. Μην παραμυθιάζεσαι. Δεν έχουν.
Γιατί αν η απάντηση είναι πως θέλεις (και θέλουν) να ξανακυβερνήσουν ώστε να πάρουν τη σκυτάλη από τους τωρινούς όχι μόνο για να συνεχίσουν αλλά και ν' απογειώσουν περαιτέρω τις μνημονιακές υποχρεώσεις που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μας φόρτωσαν, να με συμπαθάς αλλά εδώ δεν είμαι μαζί σου. Όχι πως ήμουν και ποτέ δηλαδή. Εδώ είσαι μόνος σου. Κι αν πιστεύεις πως αυτοί που θες να τους φέρεις ξανά στην εξουσία σου λένε την αλήθεια κι αυτή τη φορά θα κάνουν όσα σου υπόσχονται τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν δικαιούσαι να ζητάς οτιδήποτε γιατί είσαι αφελής. Οπότε δεν μπορείς να κρίνεις και φυσικά ούτε να κατακρίνεις αυτούς που τσίμπησαν με τις υποσχέσεις και τα προγράμματα της κυβερνώσας παράταξης αλλά όμως πάρα πολλοί από αυτούς πήραν το μάθημά τους και με περισυλλογή, χωρίς έπαρση και χωρίς φανφάρες, απλώς σκέφτονται. Προσπαθώντας εντωμεταξύ να μείνουν όρθιοι για να βρεθούν στις επάλξεις όταν αυτή η σκέψη θα τους δώσει ένα αποτέλεσμα ως μία απάντηση στο ερώτημα "μετά τί;"

Η κατάσταση κατά τη γνώμη μου έχει ως εξής:
Παραθυμιάζεις τον εαυτό σου πως οι εκλογές θα ήταν η λύση. Ακόμη κι αν αυτές οι εκλογές προτείνουν για λύση το ίδιο το πρόβλημα κι αυτούς που το δημιούργησαν.
Αλλά βέβαια δεν τολμάς να ζητήσεις εκλογές. Προτιμάς να παίζεις απολιτικμάν με τις λέξεις.
Μας κοροϊδεύεις κι εσύ όπως αυτοί που μια ζωή εκλέγεις να σε εκπροσωπήσουν και να κάνουν για σένα αυτά που κατά βάθος ξέρεις πως δεν θα κάνουν ποτέ.
Το ξέρεις μια, το ξέρεις δυο, το ξέρεις τρεις. Το ξέρεις, αλλά δεν το 'μαθες.
Κι εκείνοι;
Εκείνοι ξέρουν τί βλάκας κι αφελής είσαι. Και παριστάνουν τους ...ανήξερους. "Όχι εμείς, ο λαός"! Κι αφού θέλουν ψέματα, ψέματα ας είναι. Αλλά τα δικά μας ψέματα. Που είναι και καλύτερα. Που είναι ...μπλε.
Είναι αυτό πολιτική;

Το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι ο ακραίος πλην όμως νεόκοπος νεοφιλελευθερισμός της που δυστυχώς γι' αυτήν δεν ξέρει να τον διαχειριστεί τόσο καλά όσο οι παλιές καραβάνες, οι προηγούμενοι. Ωστόσο μια χαρά τα καταφέρνει έστω με την κωλοφαρδία του πρωτάρη. Κι έτσι, ενώ η πολιτική της ταυτίζεται εντελώς με την πολιτική που εφάρμοσαν και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι ...διοργανωτές και θα τη λουστούν οι συμμετέχοντες (όπως και οι μη συμμετέχοντες) στη διοργάνωση εσύ θα βρεθείς πανηγυρικά κάτω από την κεντρική ιδέα/σύνθημα "παραιτηθείτε εσείς για να συνεχίσουν οι άλλοι".
Είναι αυτό διαμαρτυρία;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι που εφαρμόζει τη δική τους πολιτική, καταχειροκροτούμενη μάλιστα από την ΕΕ στην οποία εσείς θέλετε να μείνουμε και μάλιστα πάση θυσία.
Είναι τέτοια η απελπισία των παραδοσιακών κέντρων εξουσίας για το ξαναμοίρασμα της πίτας ώστε μόνο ως κινήσεις πανικού μπορώ να εκλάβω τις ...κινήσεις στις οποίες σε καλούν να συμμετέχεις.
Και φυσικά όσο μεγαλύτερα τα ψέματα που σου λένε τόσο περισσότερο μοιάζουν με αλήθεια (που δεν στη λένε).
Είναι αυτό επιλογή;Αν πρέπει να προσάψουμε κάτι στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της – το γεγονός δηλαδή ότι ταυτίζεται πλήρως ιδεολογικά και πολιτικά με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης. Αυτό μάλλον είναι και το πραγματικό πρόβλημα των διοργανωτών, ότι η κυβέρνηση δηλαδή τους έκλεψε όλες τις προτάσεις (περί μικρότερου κράτους, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, φορο-ασυλίας του μεγάλου κεφαλαίου με παράλληλη εξόντωση των μισθωτών και των συνταξιούχων) και τις εφαρμόζει στην πράξη καταχει...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.gataros.net/2016/06/blog-post_17.h

Αν πρέπει να προσάψουμε κάτι στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της – το γεγονός δηλαδή ότι ταυτίζεται πλήρως ιδεολογικά και πολιτικά με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης. ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.gataros.net/2016/06/blog-post_17.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου