Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Βλήματα

 Ένα πεντάχρονο κορίτσι από την Υεμένη είναι η μόνη επιζήσασα από όλη την οικογένειά της μετά από βομβαρδισμό που κατέστρεψε το σπίτι της. Το κοριτσάκι αυτό προσπαθεί να "ανοίξει τα μάτια" της διεθνούς κοινότητας για την Υεμένη. Η φωτογραφία της έχει γίνει σύμβολο του πολέμου.

Θεωρώ προτιμότερο να πάρουμε ένα όφελος πουλώντας κάποια όπλα, από το να υπάρξει ρήξη σε ένα πεδίο βολής και να τα διαλύσουμε ή να τα θάψουμε κάπου, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνελόντι ειπείν για να μην πάνε χαμένα σε πεδίο βολής ας πιάσουνε τόπο σε ανθρώπους.
Τί; όχι;


Ε λοιπόν αν κάποιος μου έλεγε πριν, όχι πολλά, 2-3 χρονάκια πως τόσα χρόνια ψήφιζα κόμμα, έστω του "μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή", όπου τελικά όμως έγινε και κυβέρνηση ΚΑΙ με τη δική μου ψήφο τον Γενάρη 2015, το οποίο κόμμα θα πουλούσε πολεμικό υλικό σε χώρα που διεξάγει φρικαλέο πόλεμο και δολοφονεί αμάχους και παιδιά, θα του είχα σπάσει τα μούτρα. Αλλά κανείς δεν μου το είχε πει, γιατί κανείς ΤΟΤΕ δεν θα πίστευε ούτε για μια στιγμή κάτι τέτοιο. 
Σας τους χαρίζω λοιπόν κι αδιαφορώ αν θα βγει ο Κούλης, ο Σούλης, ο Ρούλης, η Φώφη, η Σόφη ή η Πόπη.

Λίγα λόγια για το έργο...
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως στην Υεμένη, εξαιτίας του πολέμου, δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Ο υποσιτισμός καθιστά τα παιδιά πιο ευαίσθητα στη χολέρα και οι ασθένειες προκαλούν μεγαλύτερο υποσιτισμό: φαύλος κύκλος. Ο πόλεμος, η φτώχεια και η χολέρα, ένας φαύλος συνδυασμός που έχει ωθήσει τη χώρα  στα πρόθυρα λιμού .
Την προειδοποίηση αυτή έκανε υψηλόβαθμη αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της Unicef, και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) έπειτα από τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Υεμένη, η οποία σπαράσσεται από τον πόλεμο εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια και πλήττεται από μια επιδημία χολέρας που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.900 ανθρώπων, με καταγεγραμμένα 400.000 κρούσματα.
Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, με περισσότερο από το 60% του πληθυσμού να μην γνωρίζει από πού θα προέλθει το επόμενό του γεύμα και το 80% των παιδιών να έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται ο κυβερνητικός στρατός, που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, με τους σιίτες αντάρτες Χούτι που είναι πιστοί στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και στηρίζονται από το Ιράν.
Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν θέλει να "ξεφορτωθεί" πολεμικό υλικό, για να μην πάει ...στράφι, έναντι τιμήματος φυσικά, και αυτό το πολεμικό υλικό το ..."ξεφορτώνεται" στη Σαουδική Αραβία η οποία με αυτό θα εξοπλίσει τον κυβερνητικό στρατό της Υεμένης για να πεθάνουν ακόμη περισσότερα παιδιά και να καταστραφεί ολοσχερώς η χώρα.

Κάθε βλήμα που πουλάτε, γροθιά στο στομάχι μας, θα οδηγήσει στη θανάτωση ακόμη περισσότερων παιδιών.
Κύριοι της συγκυβέρνησης είσθε υπεύθυνοι γι' αυτό να το ξέρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου